Jordbærproteintærte (Glutenfri)
I lørdags startede jeg med en morgentræning, og havde sådan lyst til noget sødt, så jeg valgte at prøve mig frem til en proteinrig jordbærtærte. Jeg ELSKER tærte – alle slags tærter.. Jordbærtærte minder mig om sommer og med en sommerfornemmelse i maven, fik jeg lyst til at frembringe en protein jordbærtærte. Det resulterede i en både proteinrig og en low-carb jordbærtærte! Jeg er selv hel vild med tærten, men fandt ud af, at det er vigtigt at lave den dagen før den skal serveres, da den er bedst efter en nat i køleskabet..
Ingredienser
Bund (taget fra proteinopskrifter.dk)
- 20 gram affedtet kokosmel
- 40 gram WarriorBlend med vanilje
- 110 gram æggehvide
1. Tænd ovnen på 180 grader
2. Bland alle ingredienserne sammen i en skål og tryk den ud i en form med bagepapir.
3. Bag bunden i 6-8 minutter
Fyld
- 100 gram jordbær
- 1,5 scoop proteinpulver med jordbærsmag (jeg brugte denne)
- 1 husblas
1. Varm jordbærene op og hak halvdelen i stykker
2. Læg husblassen i gryden
3. Herefter tilsættes proteinpulver i gryden og rør det godt ud
4. Fordel massen i formen med bunden
5. Bag i ovnen i ca. 20 minutter
Lad tærten stå i køleskabet natten over
Creme
- Ca. 1 dl Skyr
- Perfect sød fra ISIS
Jordbær til topping
1. Inden servering smages skyr til med sød
2. Fordel skyren over kagen
3. Top tærten med masser af jordbær
Energiindhold med topping
Kcal: 553
Protein: 89,8 g
Kulhydrat: 31, g
Fedt: 8,3 g
Jeg delte kagen i 4 stykker- det giver et stykke jordbærproteintærte på kun 133,25 kcal pr. stykke og hele 22,45 gram protein!
Billedet viser procentfordelingen på de to kager. Det ses tydeligt hvor proteinrig min jordbærtærte er sammenlignet med en almindelig jordbærtærte!
Bon appétit
Trine ♥
Ingen kommentarer endnu